Kuchnia bałkańska (wydanie 2)

Mnie najbardziej urzekły opowieści z kawą, jako głównym napojem mieszkańców Bałkanów oraz niesamowicie aromatyczna, słodka i wyróżniająca się wyjątkowo ciekawą konsystencją szarlotka w stylu retro, którą miałam okazję upiec i spróbować.
Zatem, nie mam wątpliwości, by polecić Wam książkę, która potrafi urzec od pierwszych stron. Taka jest i taka powinna być kuchnia. Nie tylko miejscem, ale daniami przygotowywanymi prosto z serca, a jednocześnie zdrowymi i wzbudzającymi ciekawość. Polecam całym sercem! (Agnieszka Krizel „Recenzje Agi”)
Książka jest dostępna w wersji elektronicznej i papierowej (www.alimero.pl).
Spis treści:
Kuchnia bałkańska
Na świątecznym stole
Dzień Świętego Mikołaja
Bałkańska Wigilia
Święto zakochanych w winie
Tradycyjna Wielkanoc
Przepisy na śniadania, obiady, desery, kolacje
Śniadanie, kolacja
Obiad
Dwa miejsca – dwa smaki
Sałatki i dodatki do dania obiadowego
Ciasta, desery
Dyniowe pyszności
Przetwory
Wina, nalewki, likiery
Odchudzanie po bałkańsku
Szarlotka na medal
Jeśli nie masz wagi
Spis przepisów
Język: pl
Ilość stron: 130
Opublikowana: 7 marzec 2017
Wydawca: Ridero
Format książki
papier ( 9788381044196 )
ebook ( 9788381044196 )